Canalblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Harika Mutfaklar
19 juin 2014

Açık Mutfak Dizayn Örnekleri

Mutfak özellikle ev hanımlarının ve evdeki herkesin zaman geçirdiği, geçirmek zorunda kaldığı mekanlardan biri. Yemek yemek uzun saatler almasada, yemeğin hazırlık aşamaları, yenilen, içilen herşeyin servis öncesi hazırlanması mutfakları evde yaşayan herkes için önemli yapıyor.

Modern ev tasarımlarında gelenekselle kıyaslandığında artış gösterdiği fark edilen açık mutfaklar, mutfağın evde en çok paylaşılan alanlardan biri olduğunu ortaya koyuyor. Şehir hayatının ve iş temposunun evde geçirilen süreyi azaltmasıyla birlikte, birlikte yaşayan ailenin, birlikte geçirdiği zamanlar kısıtlanıyor. Hal böyle olunca mutfaklar birlikte zaman geçirilebilecek bir mekan haline geliyor.

Bu yazımızda hem aileyle hem de eve davet edilen misafirlerle samimi saatler geçirmek için son derece uygun olan açık mutfak dizaynlarından örneklere göz atacağız.

Bunlardan ilki, hem amerikan tarzı bir barın bulunduğu, hem de ayrıca yemek masasına yer verilmiş olan beyaz mdf kaplı mutfak dolaplarının bulunduğu şık tasarım. Oldukça geniş bir mutfak ve bir yemek odası görünümünde olan bu dizayn, mutfak ve yemek odasını birleştirmek isteyenler için uygun alternatif olabilir.

modern_acik_mutfaklar

 

İkinci mutfağımız bir dubleks veya  villa için tercih edilmiş olan tamamı açık mutfak için örnek teşkil edebilir. Yazlıkların ya da benzeri işlevde şık evlerin, çok geniş alanlara yapılamadığı durumlarda, alan tasarrufu için tercih edilen dubleks ya da tripleks evlerde görmeye alışık olduğumuz çok şık ve modern görünümlü bu mutfak dizaynı aslında mutfak için ayrıca bir oda, bir bölme ayrılamayacak durumlarda tercih edilmeye müsait.

acik_mutfak

ilginc_acik_mutfaklarSon olarak eklediğimiz açık mutfak örneğide yine gerek kahvaltı, gerekse akşam yemekleri için kullanılmaya müsait olan açık amerikan barın olduğu, ilk mutfağa benzer türden bir açık mutfak. Bu dizaynda ise mutfak tezgahının pencerelere dönük oluşu, mutfağın belkide sonradan eklenen bir mutfak tezgahı ile salon kısmına taşınmış olması muhtemel.

Açık mutfak dizaynları, hem evde birlikte zaman geçirilebilecek ekstra zamanlar yaratırken, diğer taraftan mutfağı sadece yemek yapılmak için uğranılan, sıkıcı ve sıcak yerler olmaktan çıkarıyor. Daha modern ve ferah mutfaklarda çalışmanın, daha yaratıcı ve daha keyifli sunumlar yapmanın sırlarından biri olduğunu söylememize sanırız gerek yoktur.

 

 

Publicité
Commentaires
Harika Mutfaklar
  • Mutfak sadece yemek yapılan bir yer olsaydı ne kadar sıkıcı olurdur değil mi? İyiki mutfakları kullanışlı hale getirirken, eğlenceli hale getirmeyi ihmal etmeyenler var. Bizde bulduğumuz eğlenceli mutfakları burda paylaşacağız.
  • Accueil du blog
  • Créer un blog avec CanalBlog
Publicité
Archives
Publicité